Unicorns & Wiebers

De Unicorn stof trok gelijk de aandacht van mijn dochter toen deze binnen kwam, de manen zijn van glitterillusion; het lijkt alsof er glitters op zitten! Deze variant van de Unicorn stof is helaas uitverkocht, maar …. vandaag kwam er een andere variant binnen!

De wieberstof vond ik helemaal geweldig, het is een french terry van Little Darling. (op dit moment is hij bijna uitverkocht, maar hij komt weer opnieuw binnen. Overigens is hij nog wel verkrijgbaar in het blauw).

Tezamen vond ik dit toch een perfecte combi! Niet te zoet, door de combi met het zwart.

 

Het bomberjasje uit de Knippie juni/juli stond al even op mijn lijstje om te maken, in de french terry perfect voor als het nog net te koud is. Ik gebruikt effen zwarte boordstof. De rits had ik nog liggen, hij was iets te lang, dus ik heb hem afgeknipt aan de bovenkant. Bij het inzetten van de rits is de stof denk ik iets uitgerekt, waardoor het patroon niet meer helemaal doorliep. Een leerpunt voor de volgende keer: rekbare stof even verstevigen met vlieseline voordat ik de rits erin zet. Ook moet ik dan niet te moeilijk doen over de stof te dicht op de rits willen hebben, hierdoor zat hij even te dicht erop, waardoor de rits niet meer dicht kon. Dus ik moest even tornen, gelukkig heb ik een fijn tornmesje. Verder was dit vest eigenlijk prima te doen! Hier gaan er meer van volgen.
Van de Unicorn stof wilde ik iets met een schuin lopende onderkant, weer eens wat anders dan een rechte lijn aan de onderkant. Ik koos als basis voor de Semper van Sofilantjes. Dit keer de de basisvariant zonder zijpanelen. Een raglanpatroon leek me leuk, om te combineren met effen zwarte jersey. Ik verlengde deze aan allebei de kanten recht naar beneden. De ene zijde 7 cm meer dan de andere zijde. Aan de onderkant maakte ik een boord met zwarte boordstof, deze gebruikte ik ook voor de halsboord, en de boordjes bij de armen.

Omdat mijn dochter heel smal is, heb ik aan de zijkant bij haar taille nog een stukje ingenomen, zo loopt het jurkje/tuniekje nu iets getailleerd. Ze is er heel blij mee!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.