shirt poppy elvelyckan sharks jurre3

SHARK Shirt!

De zomer is in aantocht, de lente is begonnen! Tijd voor een nieuw shirt. Ik koos het patroon uit de B Inspired by Poppy met aangeknipte mouw. In het oorspronkelijke patroon zat een polosluiting, maar die heb ik weggelaten. Ik had nog een restje van de SHARK jersey van Elvelyckan design in de zwart/wit variant. Deze stof is nu uitverkocht, maar hij is nog wel  verkrijgbaar in de blauw/zwarte variant: ook erg leuk!

Ik tekende het patroon over, en in plaats van de sluiting middenvoor, liet ik de stof gewoon doorlopen. Je legt dan gewoon het midden van het patroon op de stofvouw, zoals je anders ook zou doen. Het zakje is een stof van Paapii, deze week verkocht ik de laatste coupon. Ik had een broekje geknipt van deze stof; maar ik had een fout gemaakt. Niet meer te gebruiken dus hiervan knipte ik een zak.
Voor de halsboord gebruikte ik zwarte boordstof. Hiervoor heb ik het patroon iets aangepast door naadwaarde aan te knippen. Voor de lengte van de boord gebruikte ik 80% van de omtrek van de halslijn. De mouw heb ik niet afgewerkt, maar twee keer omgeslagen. Aan de boven en onderkant heb ik hem vastgezet met een steekje, zodat hij niet terugslaat.

Hier draagt hij het shirt op de Orbis skinny harem die ik eerder naaide.

                           

 

 

 

 

Een reactie op “SHARK Shirt!

 1. Zoë zegt:

  Geweldig leuk!
  Kun je mij vertellen in welke Poppy dit patroon stond?
  Of zou je het mij toevallig kunnen/willen mailen?
  Ik wil mij ‘oude’ naaihobby weer oppakken en beginnen met een shirtje voor mij zoon (17 mnd).
  Groetjes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.