Sew Challenge Februari 2018

Ik vind het altijd zo leuk, die naaichallenges op het internet. Je wordt er toch door uitgedaagd weer eens wat anders te doen dan je zelf zou kiezen. En ik hou wel van uitdagingen, net zoals patronen testen; ik krijg daar zo’n energie van!

Kortom, ik gaf me op en werd gekoppeld aan Kim van de blog Mimaloki

Bij de sewchallenge is het de bedoeling dat je 3 voorwaarden voor elkaar verzint. Dat kan zijn aan de hand van de blog, wat heeft de ander wel/niet genaaid, of je kiest gewoon zelf iets leuks!

Ik kreeg van Kim de volgende 3 voorwaarden:
– Twinning (gebruik dezelfde stof voor dochter & zoon)
– Ruffles
– Gebruik een patroon wat je nog niet eerder hebt gebruikt.

Daar gingen we op stoffenjacht  in mijn stoffenwebshop 🙂 . Ik dacht aan de collecties die dezelfde stoffen hebben in meerdere kleuren. Dan kom je snel uit bij See You At Six of Elvelyckan Design. Beide hebben ze prachtige stoffen! Omdat het nog wat kouder is ging ik voor de ultrazachte french terry van See You At Six.

Ik koos eigenlijk een paar stoffen uit, de zwarte Milk stof, de stof met haantjes in blauwe french Terry/de okergele stof met haantjes in katoen, de Blur en de effen okergele stof. Het leek me wel leuk hier een leuke combi collectie van te maken. De Milk en de

Verder het patroon, ik had nog nooit gewerkt met de patronen van Zonen09. Ze brachten een patroon uit waarin zowel een sweater als broek zat. ROCCO. Ik had al zoveel gelezen over deze patronen dat ik het nu weleens zelf wilde maken! Er zitten zulke leuke details in. Eerst maakte ik de trui van de zwarte Milk stof.

Ik koos voor het basispatroon, omdat ik bij het broekje de leuke neepjes wilde gebruiken. Het grappige is dat mijn zoontje allergisch is voor melk, dus het is een beetje een trui met een knipoog! Vervolgens begon ik aan het broekje. Hij is nog wat lang en op de groei, maar dan kan hij er nog even mee vooruit.

In mijn hoofd zit voor op de gele broek ook nog een blauwe haantjestrui, dan zou ik ook weer twinnen met een okergeel haantjesrokje. Maar die schoof ik even voor me uit.
Ik begon met een nieuw patroon, de Millie. Ik gebruikte de Blur stof want die staat weer leuk op het okergele haantjesrokje wat gemaakt moet worden. Echt superleuk, maar… helaas lockte ik een gat toen ik de ruffle erin ging maken. Hij zit net niet op een logische plek … zo zonde. En nog steeds ben ik er niet over uit hoe en of ik het op ga lossen.

Weer terug naar de Milk stof, want dochterlief gymt twee keer in de week en vond een nieuw gymbroekje wel leuk. Ik gebruikte de summer pants van Hamburger Liebe, die gebruikte ik ook niet eerder. Ik moest toch nog een ruffle want die trui met het rokje ging hem nog niet worden. Ik had nog een klein couponnetje van een Stenzo zwart/donkergrijs ruitjesstofje. Het leek me leuk daar de ruffle van te maken. Zo gezegd, zo gedaan. Ik vind het effect wel grappig geworden. Het boord moet er nog aan. En nog een shirtje voor erboven! 

Door de griep kon ik het broekje helaas niet op tijd afkrijgen, het okergele broekje krijgt ook nog een touwtje. want bij de sew challenge hoort ook een einddatum, en die lag op vandaag! Je mag dan ook bloggen tot hoe ver je bent gekomen. Dus bij deze, maar…… de klaar –

foto’s komen er zeker ook nog bij!!

Twinning: dezelfde stof, de Milk van See You At Six (op voorraad ten tijde van de post)
Ruffles: in het broekje, Stenzo stof (uitverkocht)
Patronen die ik niet eerder gebruikte: ROCCO van Zonen09 en Summer Pants van Hamburger Liebe

6 reacties op “Sew Challenge Februari 2018

  1. luiza zegt:

    Hello Paula, this is so great! I enjoyed reading your tips! If I can add something, it will be to work on your attitude and mentality. Tell to yourself “I can do this ten thousand times if necessary. In this journey, there are going to be many down moments. Find ways to concentrate on the positive and keep going. Also, try to work as smarter as possible. Sometimes we can get on the hamster wheel and do the same things every day. Well, if you do not see results, then you have to change your tactics. There may be smarter ways to collect the low hanging fruit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.