Robin Dress!

Hebben jullie hem al gezien, de Robin Dress van Oekeboeleke? Iris ontwierp een prachtig patroon, met diverse opties, van een jurkje. Een van de opties is een ruffle over het voorpand. En ruffles zijn hip, en wij vinden ze leuk!! Zijn jullie al gewend aan de ruffles?

Ik mocht dit jurkje testen, hij is dus al even af, en de stof lag al klaar. Maar ik wilde de stof nog niet online zetten voor ik het jurkje mocht bloggen! Het is echt zo mooi, in het echt nog mooier!

Maar goed, even terug naar het jurkje. Dit jurkje maak je van katoen, het was al een tijdje terug dat ik met katoen had genaaid, omdat ik tegenwoordig veel naai met tricot, french terry en sweatstof. Kortom: rekbaar. Maar… toen ik begon met naaien 7 jaar terug naaide ik alles in katoen, het rekbare kwam pas later. Back to the basics! Ik vond het echt heerlijk om weer met katoen te naaien, het rekt niet, je kan het goed in vorm maken etc. etc.

De beschrijving die Iris maakte is stap voor stap uitgewerkt, de goede kant van de stof en de verkeerde kant van de stof staan duidelijk aangegeven, zodat je ze niet door elkaar kunt halen. Er zitten vele opties op, lange mouw, korte mouw, mouwloos, zonder/met ruffle etc. Je naait ze van katoen, het hangt van het katoentje af wat voor stijl jouw jurkje krijgt! Het eerste jurkje wat ik maakte was de basisjurk zonder mouw, en het gladde lijfje. Ik maakte deze van een prachtige viscose in pasteltinten met een gouden lurex draad. Mijn dochter noemt het printje ‘ijsjes’ als je goed kijkt zie je er een ijsje in. Ik zie gewoon een mooi patroon. De viscose is erg dun en minder stevig als katoen. Dit was wel even een uitdaging, maar omdat je het lijfje voert met katoen, kon ik de viscose goed vastzetten aan de onderkant. Ik heb beide eerst gewassen om te laten krimpen. Overigens heb ik de rok ook gevoerd bij dit jurkje van viscose, omdat hij anders door zou schijnen. Je knipt dan gewoon het rokdeel 2 keer en maakt onderin een zoom, of in mijn geval een rolzoom. Net wat jij leuker vindt!
Ik koos voor deze variant voor de V rug, om er nog een speciale touch aan te geven. Bij dit jurkje koos ik voor drukknoopjes.

Nadat de eerste variant af was, ging ik voor ‘de real deal’ ; de ruffle! Dit jurkje naaide ik van katoen.

Let er goed op, dat je dit jurkje niet zomaar aan de onderkant verlengd, dan gaat de ruffle hoger vallen dan op het patroon. Mijn dochter is ook erg smal, dus ik moest een kleinere maat tekenen, verlengen, maar de ruffle in de grotere maat nemen omdat hij dan hetzelfde zou vallen.

De armsgaten van de kleine maat vielen prima, dus ik pakte de maat die bij de borst goed past, en verlengde deze. Ook de rok verlengde ik. Ik pakte vervolgens de maat tot waar ik heb verlengd, en legde het uitgetekende voorpand op het ruffle deel. Ik tekende op deze manier de ruffle uitsnede op de goede plek in. 
Voor dit jurkje koos ik oorspronkelijk ook voor het striklint, maar door een probleem met een strijkijzer kwam het striklint niet tot het jurkje! 
De naaide er drukknoopjes op, in de binnenste stof, zodat je aan de buitenkant geen haaltjes zag. Op de buitenste stof naaide ik 4 subtiele hartjesknopen. Even wat handwerk, maar ik vind het een geslaagd resultaat.

De ruffle werkte ik af met een neon garen, net als de onderzoom. Je kan de ruffle ook dubbel maken zodat je hem niet hoeft om te slaan/rolzomen.

Het stofje is lastig te fotograferen, het is een licht meloenkleur katoentje met neon meloen stipjes!

Wil je vandaag al dit jurkje gaan naaien? Dan kan je het PDF patroon aanschaffen bij Oekeboeleke, volgende week komt het PAPIEREN patroon ook binnen bij Stoffenfeest. Stuur mij een berichtje via het contactformulier en ik reserveer er een voor je.

Wij zijn klaar voor de zomer! Maar… het zal vast niet het laatste jurkje zijn want ik ben van plan binnenkort een tricot versie te naaien. Daarvoor moet er wel wat aangepast worden aan het patroon, maar die uitleg komt later!

Bedankt Iris, voor dit mooie patroon!

Wil je meer inspiratie opdoen? Kijk dan eens op deze blogs

Vrijdag 9 maart 
Smospotten&snoesjes ♥ Mijn leven met 4 helden

Zaterdag 10 maart

Petrol&mint ♥ So Popo Sew 

Zondag 11 maart 
VanMiek ♥ a naais ID

Maandag 12 maart
Bel’etoile  Stannel

Dinsdag 13 maart


Woensdag 14 maart 

 

3 reacties op “Robin Dress!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.