Poncho van Sweatstof!

Het is herfst! Een zomerjas is soms te koud, soms net niet. Een winterjas nog te warm! Dus ik besloot een poncho te maken, je ziet ze veel tegenwoordig!

poncho-femke-voor

Ik koos een gemeleeerde koraalrode jogging en gebruikte nog een klein restje van een andere stof met glitter ananassen. Jammer genoeg is deze ananas stof niet meer verkrijgbaar, maar er zijn genoeg alternatieven met glitters! Zowel stoffen als bandjes en elastiek om erop te naaien!

Eigenlijk is het heel simpel, ik heb deze poncho zelf getekend naar eigen inzicht. Pak gewoon een trui en teken eromheen, iets breder of uitlopen, mouwen wat lager etc. Maar er zijn ook patronen van te vinden, zoals in de Knippie augustus/september 2016.

poncho-femke-breed

Ik heb gebruik gemaakt van een Engelse Naad, zodat er geen lock/naairanden te zien zijn. De Engelse naad is een dubbele naad waarbij de rafelrand in de naad weggewerkt wordt. Je legt hierbij eerst de stof met de verkeerde kant op elkaar, en naait dan een stukje van de kant. Dan strijk je de naad open en legt de goede kanten van de stof op elkaar. Naai nu iets breder van de kant, zodat de andere naad hierbinnen valt.
Door deze naad is bijvoorbeeld de capuchon goed afgewerkt. Voor informatie over deze en meer naden kan je hier kijken bij Mme ZsaZsa.

poncho-femke

De kangaroezak, om kastanjes in te bewaren, en het inzetje bij de nek maakte ik van dezelfde stof.

poncho-femke-zak
De poncho is ook leuk om te maken van de doubleface stoffen: stoffen die aan twee kanten verschillend zijn, dan kan je de achterkant gebruiken als contraststof, en is de binnenzijde van de poncho hetzelfde als de contrasten op de voorkant!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.