orbis broek feb 2017

Orbis #1 Skinny Harem voor een jongen

Toen het Orbis patroon uitkwam van Sofilantjes, werd hij eerst uitgebracht door de One Thimble. Op dat moment had ik hem nog niet direct gekocht. Ik zag al wel vele voorbeelden voorbij komen. Toen hij in Nederland ook uitkwam, heb ik hem direct aangeschaft, ook voor in de shop.
orbis broek feb 2017
Het patroon kan zowel voor jongens als meisjes gemaakt worden. Ik ben gestart met een broek voor mijn zoontje, hij paste perfect in de maattabel, ik kwam uit op maat 2 en hoefde niks aan te passen. Voor mijn dochter wil ik hem ook nog een keer maken, maar daarvoor moet ik veel aan gaan passen; daarover later meer.

Toen de Italian Sweat binnen kwam wilde ik er gelijk wat mee maken. Lichtblauw met een zwart streepje erdoorheen, en heerlijk zacht aan de binnenkant! Hij is overigens ook verkrijgbaar in ecru en lichtroze. Dus Twinning is nog mogelijk 🙂
Ik combineerde dit met de x o grijs zwarte tricot van Poppy, om het zwart terug te laten komen en het geheel wat speels te maken. De boorden maakte ik met zwarte boordstof.

Het patroon van de Orbis is duidelijk beschreven, er is ook een fotobeschrijving op de blog van Sofilantjes, geschreven door Patricia Metten. Heel erg duidelijk!

Ik gebruikte een siersteek op de naaimachine om de zak door te stikken, een met allemaal x x x. Jammer genoeg is de steek niet overal even gelijk gegaan, dit ligt volgens mij aan mijn naaimachine. De foto’s zijn vanochtend genomen, het was lekker zonnig! Maar stilstaan en poseren doet deze jongen niet, dus meer foto’s in actie. Lekker rondlopen en alles bekijken in het Archeon. Aanrader trouwens om te doen voor de wat oudere kinderen!

Het is een echte Skinny Harem, strak op de beentjes, en los bij de billen, zelfs met luier om! Het patroon valt goed volgens de maattabel. Er komen er hier vast meer voor: er is ook de optie voor 3/4 variant: leuk voor de lente en de zomer!

                                     

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.