Olli Swimmingpants! Olli Zwembroek

De Olli pants is een gratis unisex! patroon van Misusu. Speciaal uitgegeven voor deze zomer! Je kan het patroon gratis downloaden in de Facebook groep Misusu Sew & Tell

Toen Elles een oproepje deed voor de blogtour was ik meteen enthousiast! Ik wist niet direct wat ik wilde maken. Het idee was dat je in ieder geval 1 gratis patroon zou gebruiken. Ze heeft er namelijk een heel aantal gratis op haar site staan! (deze Olli summerpants staat dus niet op de site, maar in de Facebookgroep!).

De Rowan… De Olli…. of toch de Culotte of het leuke origami bootje. Voor de zoon… voor de dochter.. Met deze stof of met die stof…

Uiteindelijk koos ik voor het patroon van de Olli Summerpants. Deze is ook in de lange versie verkrijgbaar. Lekker gevoerd voor de winter. Maar, nu is het zomer dus tijd voor een zwembroek. Het patroon is hier niet specifiek voor gemaakt maar ik vond het het uitproberen waard! Toen deze leuke uv lycra (badpakkenstof) binnen kwam moest ik hem gewoon uitproberen! De stof voelt zo fijn aan, helemaal niet zo dun, hij stretcht lekker mee naar alle kanten, kan tegen chloor en heeft een UV bescherming van 40.

Ik combineerde twee stoffen met elkaar, een met stoere zeemeermannen (ja die bestaan ook!) en de schubben. Ik heb de zwembroek helemaal gevoerd met speciale voering. In principe was dit alleen nodig bij het witte stofje, die schijnt wat door als hij nat wordt. De andere niet. Wat ik bij een ander zwempak heb gedaan, is de voering van een oud zwempak hergebruiken, kan prima! 

Mijn zoon draagt geen luier meer, ik maakte voor hem maat 92. Een maatje kleiner dan zijn reguliere broeken. Anders zou hij te wijd worden dacht ik. Ik gebruikte de lockmachine om de delen aan elkaar te naaien; dit ging echt perfect!! Ik dacht dat ik een hoop instellingen moest veranderen, maar eigenlijk heb ik niks veranderd!

De zak van de Olli, heel leuk voor verzamelaars!, liet ik achterwege. Ik was bang dat het broekje anders snel te zwaar zou worden, en er stenen in zouden verdwijnen. Leek me niet zo handig met zwemmen!

Ik gebruikte twee nesteloogjes en aan de binnenkant zit normaal elastiek. Ik reeg er een zwart katoen koordje door. Eigenlijk is die voor de sier, want door het elastiek blijft het broekje goed hangen! Ook tijdens het spelen met de bal!

Op Instagram vindt je alle ‘Inspirators of the Free’kin Sewing CHALLENGE!’

Doe jij ook mee met de Sewing challenge? Ga dan naar de blogpost van Elles en lees er alles over! Je ziet daar ook gelijk wat voor leuke prijzen je kan winnen. En… kooppatronen shop je tijdens deze periode met 15% korting met de code MISUSU15

#misususewingchallenge

Stof voor het naaien van badpakken, zwembroeken, bikini’s, tankini’s, burkini’s, sportkleding ea.

De voering van de zwembroek bestelde ik overigens bij Lijfgoed.

 

PS: Wist je al dat Stoffenfeest ook een Facebookgroep heeft? Stoffenfeest Naai  & Deel!  Show al je naaisels van de Stoffenfeest stoffen en krijg inspiratie van anderen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.