Naai uitdaging = Geslaagd!

Maart was de maand van de #creatievenaaiuitdaging !


In februari zette Marieke van Mamarieke.nl en ik een uitdaging op. Je kon je opgeven en je werd dan gelinkt aan iemand. Diegene moest twee criteria verzinnen waarmee je wat moest gaan naaien. Daarbij gaven Marieke en ik ook allebei nog een criterium erbij.

Mijn criteria waren:

  • hergebruik een patroon
  • twee verschillende stoffen gebruiken
  • gebruik je zeefdrukset (die kreeg ik van Marieke)

Ik heb in de zomer een workshop zeefdrukken met oa Marieke gedaan bij Bobbinhood. Echt te gek! En dus kocht ik een zeefdrukraam, en verf, en een prachtig boek. Maar door de drukte rondom de verhuizing bleef hij in de kast liggen. Zo ook bij Marieke. Dus we wilden elkaar een beetje triggeren.


De Bloome Sweater van LMV maakte ik al eerder voor mezelf, ik geloof alleen dat ik die twee truien niet geblogd heb. I Love Sweaters dus ik dacht ik die doe ik opnieuw. Er liggen veel donkere sweaters in de kast dus ik koos een mooie lichtgrijze sweatstof, In het boek van Bobbinhood stond een te gekke print waar ik gelijk verliefd op was. Die ging het worden!

Eerst heb ik het voorpand geknipt, zodat ik de print goed kon plaatsen. De zeefdruk print heb ik er in 3 rondes opgedrukt. Ik werd weer helemaal enthousiast: dit ga ik vaker doen! Het precies plaatsen van de sjablonen boven elkaar vergt wel tijd en precisie maar ik denk dat hoe vaker je dit doet, hoe makkelijker het gaat.

Wat betreft twee verschillende stoffen, ik wilde eerst boordstof gebruiken samen met de sweatstof. Maar uiteindelijk koos ik er toch voor de boorden van dezelfde stof te maken als de rest van de sweater. Toen moest ik dus verzinnen hoe ik de tweede stof zou gaan verwerken. Ik dacht eerst ik naai er een halve ronding in op het achterpand, maar toen ik die stof had geknipt kwam ik erachter dat hij helemaal niet matchte met de print. Ik dook d kast weer in en vond een blauwe tricot met een blauw glittertje. Just add a little sparkle to my life! Ooit ergens gekocht. Ik vond het wel een grappig stofje en bedacht me dat ik ook de lockrand netjes af kon werken hiermee. Ik volgde hiervoor de tutorial op de blog van Misusu Patterns.

Ik vind het een geslaagde sweater geworden, en het zeefdrukken ga ik zeker vaker doen. Eigenlijk heb ik het idee opgevat op dezelfde sweater ook nog in het klein te maken voor mijn dochter.

”Tous Ensemble, met een beetje glitter!”

 

Gebruikte stof: Jenna lichtgrijs gemêleerd van Swafing

2 reacties op “Naai uitdaging = Geslaagd!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.