semper-lillestoff-jongen-dec-20162

Luiaard Semper Sweater voor mijn zoontje!

semper-lillestoff-jongen-dec-2016

Na een aantal naaisels voor mijn dochter, was nu mijn zoontje aan de beurt!
Hij had al een paar keer de tricot van Lillestoff aangewezen ‘aap’ (ik reken het goed ;))  Ik vond het ook een leuk stofje, dus dat was de basis.
Luiaard Lillestoff Tricot, deze tricot is biologisch en heeft een GOTS certificaat. Er zit 5% elasthan in, dus heeft een goede rek.

Toen het patroon: ik maakte een poosje terug de Semper Sweater voor mijn dochter, het leek me leuk nu ook een jongensvariant te maken. Ik koos voor de variant met capuchon; dit vind ik altijd wel leuk bij jongens! Dus allebei een semper, maar net even anders!
De Semper is een unisex patroon van Sofilantjes Patterns, je vindt hem hier in de papieren versie. Lekker makkelijk, je hoeft niet te printen en alles aan elkaar te plakken.

semper-lillestoff-jongen-zak-capuchon-dec-2016Voor de mouwen en de voering van de capuchon gebruikte ik een effen blauwe sweatstof van BloomeCopenhagen. Ook biologisch. Deze is lekker soepel, rekt goed mee en is niet te dik. Ik maakte hier ook de boorden van, bij dit patroon ging dit prima.

De maat valt goed, hij kan er nog iets in groeien; maar dat is geen probleem hij gaat als een speer.

semper-lillestoff-jongen-dec-20162
Hij vindt de trui erg leuk, op de foto gaan is geen serieuze zaak voor hem, dus een paar snelle foto’s voordat hij weer wegrende!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.