Lexxi Gesmokte Zomerjurk

Voor Sarah en Julez mocht ik een jurkje proefnaaien: De LEXXI DRESS.
Het is op zich een eenvoudig modelletje, maar het smockwerk was wel even een uitdaging! Ik heb dit ooit al weleens eerder gedaan, maar dat was jaren terug. Op internet is een hoop terug te vinden over smocken. Het hangt er bijvoorbeeld vanaf hoe je spoelhuis in de machine zit hoe het smocken gaat. Ik heb uiteindelijk op steeklengte 5 met een gewone garen genaaid in de bovendraad. De onderdaad met elastiek. Uiteindelijk heb ik handmatig het elastiek aan de zijkanten aangetrokken tot de juiste breedte.

Ik koos voor een stofje met lijntjes, zodat het rechtsmocken op verschillende lijnen goed ging, het is een tricot van Qjutie Kids, de Inka Stripe Royal Pink.

Er zaten bij deze versie die ik maakte geen bandjes. Volgende keer zou ik dit wel doen, omdat het jurkje anders de neiging heeft om wat af te zakken!

Wil je twinnen met je dochter? Dat kan! De LEXXI dress is ook verkrijgbaar voor dames!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.