Koningsdag Imme

Zoals elk jaar zijn er ook dit jaar op school weer de Koningsspelen! Op vrijdagochtend eerst met elkaar het dansje doen bij het lied wat Kinderen Voor Kinderen elk jaar maakt. Dit jaar: de OKIDO! Daarna met elkaar ontbijten en later in de ochtend een sponsorloop voor de arme kinderen in Albanië.

Daar hoort dus kleding bij! De dame is dol op jurkjes, daar is geen twijfel over mogelijk!

Een paar weken terug kwam het patroon van de Imme uit, een jurkje van Niki van de Ven. Een jurkje waarbij je kan kiezen uit een gewone of een raglan mouw. En de optie tot een ‘normaal’ postuur of een ‘smal’ postuur. Met dit laatste was ik erg blij, gezien mijn dochter echt heel smal is, maar wel de lengte heeft. Hierdoor moet ik patronen bijna altijd aanpassen. Dit is maat 122 bij een langte van 1.26 m en 18 kg. Omtrek 58-58-58.

Een couponnetje van deze stof was over dus ik nam hem mee naar huis, hopende dat hij lang genoeg zou zijn. Dit was nèt niet het geval, dus ik heb er nog een boord aangezet aan de onderkant van de jurk. De mouwtjes heb ik ook afgewerkt met de lockmachine, stukje omgeslagen, terugdubbel en erlangs locken. Hopelijk krijg ik mijn coverlock snel weer goed aan de praat, dan kan ik weer mooie zomen maken die niet knappen.  Bij wijde jurkjes is een tweelingnaald niet zo’n probleem, maar dit jurkje valt smal om de benen, bij het bokjesspringen op het schoolplein knapt de zoom dan zo!

Ik naaide hem in een uurtje. Ze lag eigenlijk al op bed. – Lees: zo eigenlijk in bed moeten liggen – maar ik hoorde allemaal gestommel boven. Op een gegeven moment was het wel stil, maar toen had ik de jurk klaar zonder boord aan de onderkant en moest ze eigenlijk even passen. Tja… gezien ze toch nog wakker was, dit keer toch maar een keer uit bed gehaald om de jurk te passen zodat ik hem af kon maken 🙂
Dit vond ze natuurlijk helemaal geweldig en ik kreeg gelijk een optreden van de OKIDO. Dat ging makkelijk met die lekkere tricot jurk!

Daarbij was hij gelijk goed gekeurd. Op naar Koningsdag!

Jippiejee Jippiejoo het is OKIDO! En we zingen en we springen allemaal – OKIDO!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.