KCW Week: Puzzle Patterns!

Deze week is het de KCW Week! Kids Clothes Week. De uitdaging is: naai elke dat 1 uur, 7 dagen lang. Wat komt er dan onder jouw naaimachine vandaan rollen?
Ga je met mij samen de uitdaging aan?

Toen Aimee van Puzzle Patterns de oproep deed om een set te naaien voor de aftrap van de KCW twijfelde ik geen moment. Op dit moment heeft ze 4 patronen, waarvan de onderdelen met elkaar uitwisselbaar zijn. Je kan dus zelf je eigen ‘puzzeltje’ maken van de onderdelen. Of je laat je dochter kiezen, zoals ik deed. Zelf had ik heel wat anders in gedachten, maar ik vond het zo’n leuk concept dat ik het niet kon laten haar zelf te laten kiezen.

Er kwam vorige week een paneelstof van dun katoen met een geborduurde rand van Swafing binnen. Het leek me leuk hier wat mee te naaien. De onderkant hoefde ik hierdoor niet af te werken. Het bovenstuk van de ‘Plain Bodice’ van de ‘Ring Around the Rosie’ paste hier daarbij iets aan. Normaal maak je hem dubbel, maar ik hem hem enkel gemaakt in verband met het borduursel. De banden naaide ik ook wat anders, ik knipte ze op de stofvouw en liet aan de onderkant bij het binnenstebuiten dichtnaaien een stuk over. Toen ik de banden weer naar de goede kant had gekeerd, heb ik het voorstuk ertussen genaaid, goed strijken en meten.

Het topje is een deel van het ‘Jumping Jack’ patroon met de ‘Small collar’ van ‘Merry go Round’. Je kan bijvoorbeeld ook kiezen voor een bredere kraag, of voor een dubbele kraag. Roezeltjes aan de mouw etc. Kijk voor het overzichtsplaatje van alle onderdelen onderaan de pagina. De stof is een katoen van 3 wishes.

 

Aan de achterkant kruisen de banden elkaar en worden ze door een knoop op zijn plek gehouden.

 

Om het setje wat minder heftig te maken qua printjes ook nog even een foto van het jurkje met een blauw shirt eronder.

De patronen van Puzzle Patterns vind je hier. Je krijgt deze week 20% korting op je bestelling met de code KCW20 .

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.