semper-sweater-sofilantjes-alpenfleece-funny-bunny2

Een heerlijk aaibare Semper Sweater!

semper-sweater-sofilantjes-alpenfleece-voorzijdeDe echte kou heeft ingezet! Het is nu echt tijd voor een heerlijk warme trui. De Alpenfleece Funny Bunny leek me hiervoor een geschikte kandidaat!
Een lekkere jogging met een allerzachtste binnenkant. Je wil blijven aaien! semper-sweater-sofilantjes-alpenfleece-zak

Ik tekende de Semper Sweater uit van Sofilantjes. Dit is een unisex patroon met diverse opties. Ik koos voor een tussenstuk aan de zijkant van de trui, met een zak! Lekker om koude handjes in te stoppen! Deze patronen zijn in pdf te koop bij Sofilantjes zelf maar sinds kort ook op papier bij Stoffenfeest. Wat een luxe om niet een heleboel a4tjes aan elkaar te moeten plakken 🙂

Voor de zijkant, de boorden en de kraag koos ik ervoor om de stof om te draaien. Dit is de superzachte achterzijde van de fleece. Ik lette erop dat de vleug naar beneden ging, zodat dit ook klopte.  Aan de rand van de zak knipte ik een extra stukje bij. Op het originele patroon staat een stukje boord om eraan te naaien, ik verhoogde de zak en naaide er een elastisch glitterbiaisbandje op. Dit breekt het grijs even door en matcht met de mintgroene strikjes van de konijnen.
En glitter is altijd goed bij een 6 jarige!

Het werken met Alpenfleece was voor mij de eerste keer, het naait makkelijk, en geeft ook niet veel pluis; dit viel me dus alles mee!
De Semper Sweater is een leuk patroon, zeker voor herhaling vatbaar. Volgende keer een jongensversie! De beschrijving is duidelijk en stap voor stap. Hierdoor heb je niet veel naai ervaring nodig om dit patroon te kunnen maken!

 

semper-sweater-sofilantjes-alpenfleece-funny-bunny                    semper-sweater-sofilantjes-papieren-patroonsemper-sweater-sofilantjes-alpenfleece-zijkant

2 reacties op “Een heerlijk aaibare Semper Sweater!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.