Foras Jurk!

Anne van Sofilantjes is vlot! Ze heeft alweer een nieuw patroon uitgebracht, de Foras! Laat het voorjaar maar komen. De Foras heeft een verlaagde taillelijn. De rok kan je naaien met of zonder gerimpel rokdeel. De mouwen gaan van lang tot kort! Kortom: weer een jurk die je het hele jaar door kan dragen.

Het was weer zo leuk om te testen, in de groep verschenen al snel de eerste jurken, het geeft echt een drive en zoveel energie! Ik maakte mijn eerste variant met een restlapje die al jaren in mijn kast lag. De jurk die je hier ziet is de tweede variant. De derde ligt half geknipt klaar!

Voor de boorden, hals en colorblockdelen gebruikte ik de rode boordstof met zilveren glitters. Dit geeft net een speciaal effect. Verder koos ze zelf de stof uit, een digitaal geprinte stof met bladeren, bloemen en dieren zoals een zebra en vogels.

 

De eerste testversie was iets te groot bij de mouwen, dus dat heb ik aangepast.Qua omvang valt ze in maat 4, qua lengte in maat 8. Voor mijn goedzittende versie heb ik het patroon van maat 8 versmald zoals in de instructies staat beschreven. Omdat haar schouder en armen ook erg smal zijn, heb ik het armsgat van 4 overgetekend en dit tegen het armsgat van 8 aangelegd. Deze wordt dan wat kleiner. Aan de bovenkant is er hierdoor een stukje afgegaan. Omdat ze de lengte van 8 wel nodig heeft, heb ik de taillelijn van beide patroondelen doorgeknipt, en deze verlengd met het aantal centimeters dat bovenaan wegviel. En tadaa!! Een perfect zittende jurk

 

Zwieren en draaien kan gegarandeerd met deze jurk!

Het patroon van de Foras dress is te verkrijgen in PDF Patroon bij Sofilantjes, tot en met as. zondag 22.00 uur koop je hem nog voor de aanbiedingsprijs.
Liever een papieren patroon? Wij verwachten dit patroon volgende week ook binnen te krijgen als papieren patroon. Je kan hem nu al bestellen, indien je alleen dit patroon bestelt, wordt er een deel van de verzendkosten retour gestort. Bestel je ook nog stofjes? dan worden deze samen met het patroon verzonden zodra het patroon hier binnen is.

Je kan je aankoopbedrag terugwinnen, post in de actie week je foto in het album van de Foras Dress in de Sofilantjes Sew & Show groep. Gebruik dan #freeforas

Grafische tekening van de Foras, zodat je de belijningen en opties perfect kan zien!

 

Meet altijd je kind goed op voordat je een maat kiest! In de instructies staat duidelijk beschreven hoe je twee maten kan mixen.

Hier kan je zien wat je nodig hebt per patroondeel!

*Sommige links in deze post zijn affliliate links. Dat betekent dat als je via deze link een bestelling plaatst bij Sofilantjes Patterns, ik een kleine bijdrage daarvoor krijg. Voor jou blijft de prijs gelijk. Ik vind het een geweldig patroon, maar als het goed is las je dat al in mijn blogbericht!

2 reacties op “Foras Jurk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.