Feestjurk! Blauw, Goud en Roze!

poppy-solis-feestjurk-totaalplaatje

Er was een bruiloft op komst! Een van Femkes oudste neven ging trouwen en ze mocht mee naar het feest. Dus: tijd voor een feestjurk!

Ze vroeg aan de bruid welke kleuren ze mooi vond: roze, rood en blauw. Zelf vindt ze goud heel mooi.
Ik had een mooie wat dikkere tricot van Nooteboom met blauw en groen/gouden stip!
Hiermee is ook een jurkje gemaakt in de B Trendy van deze winter en ik vond het direct al een erg mooi stofje!

En dan: het patroon! Ze wilde graag een zwierrok, net zoals haar zomerjurk. Uit een oude Poppy nam ik de basisjurk, dat is zo’n fijn patroon. Ik knipte hem af op heuphoogte.

 

cirkelrok
Ik tekende de rok van de Solis Dress van Sofilantjes nog een keer uit, deze bovenkant sloot exact aan op de zijnaden van het bovenstuk. Ik haalde er aan de zijkanten vanaf de punt wel een stuk af, omdat hij wat lager begon en ik hem iets minder wilde laten zwieren. Ook haalde ik er 15 centimeter van de onderkant vanaf, anders kwam hij tot op haar kuiten.

Ik vond het leuk een stuk boordstof tussen het bovenstuk en de rok te doen, ik gebruikte hiervoor de navy boordstof. Ik naaide er twee knoopsgaten in zodat er een touw doorheen kon.1

Als finishing touch maakte ik een applicatie met de Cameo. Deze heb ik al een paar jaar maar eigenlijk gebruik ik hem te weinig. Omdat het een bruiloft was, was het eerste woord: LOVE. En daarom: Just share the Love. Mooie boodschap, toch! Zo kan ze hem met de kerst ook nog aan.

femke-lydia2-dec-2016

applicatie-blog

 

Bij de HEMA scoorde ik een panty legging met subtiele blauwe streepjes. Die past er perfect bij!

De foto’s op de blog zijn van ‘the day after’. Op de dag zelf met mooi ingevlochten haren hadden we geen tijd meer om foto’s te maken. Ze ziet er nu dan ook ietwat moe uit van het feest 😉
Maar… ze heeft genoten!
En tot slot… een foto samen met de bruid!

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.