Feestelijke Dulce Jurk

Dulce, zoet!

Nèt voor de feestdagen brengt Sofilantjes een nieuw patroon uit, een met een ruffle, zo zoet; Dulce! Een top, tuniek en jurk! Met colourblock of zonder, met ruffle of zonder; aan jou de keus.
Maar zoet valt mee, het is maar net hoe je het jurkje maakt. De stofkeus doet veel!

Ik maakte de longsleeve versie, met het colourblock lijf met de ruffle ertussen!

Ik gebruikte voor deze variant een zwarte tricot. Voor de rok gebruikte ik een gekleurde plisse voor over de zwarte rok. Ik gebruikte hiervoor gewoon hetzelfde patroondeel als die van de rok, alleen liet ik deze iets langer. Hierdoor valt hij mooi over het zwarte tricot heen.

De zijkanten naaide ik los aan elkaar. Vervolgens rimpelde ik wel de beide rokken tegelijkertijd. Je kan zelf bepalen hoe lang deze overrok wordt, houd rekening met de zoom van de onderrok.

 

En dan, de ruffle! Omdat dit plisse stofje al veel kleur heeft, liet ik de colourblock gewoon zwart. Hierdoor komen de kleurtjes uit de ruffle mooi naar voren, vooral als het licht erop schijnt. Mijn dochter is dol op ruffles!

Ook de achterkant van het jurkje heeft een colourblock optie, ik vond de deelnaad in zwart ook mooi dus maakte hem op deze manier.

Gratis tip, en het stond ook op het patroondeel, maar toch maakte ik die fout bij mijn eerste testversie; let er goed op welke variant je maakt en knip op de juiste lijn af. Voor het shirt de onderste lijn, en voor de jurk de lijn erboven.. Anders komt de rok veel te laag te hangen.

Van een reepje van de plisse maakten wij een strik in het haar!

Op naar feestelijke dagen!
En daarna.. op naar de lente en zomer. Een perfect patroon, want er zit ook een halve- en korte mouw bij het patroon! Ik weet zeker dat deze hier ook gaat komen.
Wil jij ook de Dulce naaien? Hij is hier verkrijgbaar bij Sofilantjes

Je shopt hem tot 23 december voor een sale prijs!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.