Een DIAmant van een patroon!


YAY VOOR DE DIA!!

De Dia sweater, het zou kunnen dat je hem in het verleden al bent tegengekomen. Hij was beschikbaar in de kleine maatjes, zo’n topper van een patroon verdiende natuurlijk uitbreiding! Dus! Vanaf nu is hij ook verkrijgbaar in grotere maten. Hij is er zelfs voor kids en voor dames! Je shopt hem bij Misusu Patterns

Toen Elles weer een oproep deed om te testen werd ik gelijk enthousiast. De naaimachine en de lockmachine hebben even stilgestaan in verband met de verhuizing en nieuwe collectie in de webshop. Dus hoog tijd! En het is zo leuk om in een groep te testen, van elkaar te leren en te zien wat iedereen maakt!

Eerst begon de test van de Dia Dames, die laat ik jullie nog niet zien, maar hou de blog in de gaten, over een aantal dagen show ik die ook! Hierna maakte ik een Dia voor mijn dochter, ook die laat ik nu nog niet zien. Ik begon aan mijn derde sweater, een hoog laag tuniek versie voor mijn dochter, mèt diamant! Ik begon heel enthousiast met het naaien van paspel aan de diamant, en toen.. ploef! Rook uit mijn naaimachine. Dat viel even tegen. Het was een oud beestje, dus een nieuwe uitzoeken was een snelle belangrijke taak. Vanavond kan ik hem ophalen, maar die trui met paspelband ging het dus voor nu even niet meer worden. Maar, ik geef niet op, gewoon even omdenken! Ik maakte hierna dus gewoon een trui voor mijn zoon! Het is echt een unisex patroon.

Ik zag zoveel leuke varianten voorbijkomen, met en zonder de diamant. Er lag nog een stofje te wachten waar ik geen bestemming voor had. Warrior sweat. Dit stofje was niet zo goed voor de diamant variant dus ik koos voor de basic optie. En dan de rechte onderkant.

Zoals je van Misusu gewend bent, is het lijnenspel in de patronen heel belangrijk! Je krijgt hierdoor gelijk een leuk effect, ook met eenvoudige stofcombinaties krijg je hierdoor echt gelijk een toptrui! Het achterpand loopt door naar het voorpand, het voorpand is wat smaller; je ziet de stof van het achterpand ook aan de voorkant. Ik gebruikte hiervoor een zwarte french terry van Swafing. Als voorpand gebruikte ik een stof die ik al even klaar had liggen. Om extra accenten te geven, gebruikte ik een reepje coral jersey die ik tussen de panden uit liet komen. Ik stikte de stof door met Gutermann garen. (met de kindernaaimachine van mijn dochter 😉

Dit is dus de meest basic variant. Maar er kan nog zoveel meer! Een voorpand opgedeeld in delen, de diamant in het midden opgedeeld in 8 diamantstukken, of de diamant uit een stuk. Een rechte onderkant of een high low onderkant. Een lange of een korte mouw. Een gewone mouw of een pofmouw. Zo kan je het patroon elke keer weer anders in elkaar zetten.

Elles, bedankt voor dit top patroon! Hij is zo leuk en ik kijk ernaar uit om de dia met paspel af te maken!!

Je shopt de dia tot en met cyber monday nog met korting! Voor de zekerheid nog een keer de link

Een reactie op “Een DIAmant van een patroon!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.