De D van Doris.. voor Dames!

Vorig jaar in maart maakte Elles van Misusu Patterns een nieuw patroon voor meisjes, de Doris rok. Ik vond het een geweldig patroon en maakte meerdere varianten! Teruglezen kan hier.

Al snel kwamen de verzoekjes voor de Doris Dames, en ja hoor… daar kwam de testoproep!

Dit is de korte variant, ik ben 1.76 lang en veranderde niks aan het patroon. Ik viel in de maatcategorie EE. Deze zit als gegoten! De maten van dit patroon lopen dus niet als standaard 36 38 etc. Meten is dus weten!

Als je de maattabel goed volgt, en eventuele aanpassingen doet qua lengte of breedte komt het helemaal goed! De beschrijving van het patroon is zeer duidelijk.

De stof die ik voor deze rok gebruikte is de Waterleaves van About Blue Fabrics. Een mooie french terry, niet te dik, en niet te dun.

De rok kan gemaakt worden in 3 verschillende lengtes. Hierdoor kan je veel verschillende stijlen maken met dit patroon: van netjes tot sportief! Van zomers tot winters. Varieer met en zonder paspelband tussen de patroondelen, gebruik dezelfde stof als boord, een effen stof, of een leuke losse boord! Mogelijkheden te over.

Dus: head over naar Misusu Patterns voor de Doris Ladies! In de release week is hij nog in de sale! Heb je de Doris voor meisjes ook nog niet? Er is ook een package deal voor de ladies en de girls versie samen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.