Doris Skirt op Rokjesdag!

Een toepasselijke post vandaag op rokjesdag!

Toen Elles van Misusu Patterns een oproep deed om een nieuw rok patroon te testen, twijfelde ik geen moment. Haar patronen zijn echt om van te smullen, je kan er lekker op los gaan met verschillende stoffen. Combineer maar raak en gebruik je restjes!

Vorige keer deed ik mee aan de test van de Origami Sweater, herinneren jullie je die nog? Je kan er ook een jurkje van maken, superleuk. Ik naaide toen voor mijn zoontje.

Dit keer, een rokje! DORIS. Weer eens een ander rokje dan rechttoe/rechtaan of een cirkelrok.

 

Het is een rokje met zakken, heerlijk waar je ook schelpjes, bloemetjes en steentjes in kan bewaren in de zomer. Aan moeders de taak om de zakken te checken bij het wassen!

De heupband aan de voorkant loopt over elkaar heen, in een V. Je kan hiervoor reguliere boordstof gebruiken, maar ik maakte gebruik van de losse boorden uit het assortiment. Dit lukt zowel met de Albstoffe boorden, die zijn enkel, als met de andere boorden die je dubbel moet slaan.

Het topje bij dit rokje is een gratis patroon van See You At Six, de Summer Suit. Hij loopt door en heeft korte pijpjes, een wat verlengd zwempak zeg maar. Gratis te downloaden, en easy peasy hij zit zo in elkaar!

Het stofje wat ik voor dit rokje gebruikte is de Sparrow summersweat van Ija Fabrics. Ik combineerde hem met een dunne viscose tricot met zilverglitter van Mies en Moos. De biologische boord is van Alb Stoffe.

Omdat de boord aan de bovenkant van het zakje wordt vastgemaakt, heb ik de summersweat achter de viscose genaaid, anders was het te dun. Ik naaide zilveren paspelband (niet rekbaar) tussen de naad. Ik naaide hem eerst vast met de ritsvoet aan de sweat, en vervolgens heb ik hem met de paspelvoet van de lockmachine afgewerkt. Dit was voor het eerst dat ik deze gebruikte.

De achterkant bestaat uit twee delen, die doorlopen aan de voorkant. Je kan er ook voor kiezen om de achterpanden nog een ‘yoke’ te voorzien. Dat is nog een deel aan de bovenkant boven de billen zeg maar.

Voor dit rokje gebruikte ik de roze french terry van Swafing, de Paint Splash Colored Brushed French Terry, donkermint glitterboordstof en een losse boord.

Je ziet hier goed hoe mooi aansluitend het rokje zit!

Bij de instructies zit een uitgebreid deel over het blenden tussen 2 maten. Ik maakte een 116 met lengte 128 en dat ging prima zoals je kan zien!

De laatste is een rokje waar ik geen gebruik heb gemaakt van het mixen en matchen van verschillende stoffen. Dit is de Monstera Pink Summersweat van Cherry Picking.

Dit is een boord wat je om kan slaan.

Rokjesdag, heb jij vandaag een rokje aan? En je dochter? Dit rokje zit in een sneltreinvaart in elkaar, dus… het is nog niet te laat. En uiteraard is dit rokje de hele zomer leuk, en in de winter met een legging of rokje. Twijfel je nog? Niet doen! Je kan het patroon hier bij Misusu Patterns zelf aanschaffen.

En wie weet komt er nog wel een keer een leuke verrassing! Hou ons dus in de gaten.

Elles, super bedankt dat ik weer mee mocht testen, ik krijg er zoveel energie van en ik ben echt dol op je patronen! Ik wens je heel veel succes met dit patroon!
En tip voor de lezers; bekijk ook zeker eens de andere patronen van Misusu, er zijn ook gratis patronen te verkrijgen!!

9 reacties op “Doris Skirt op Rokjesdag!

 1. Annet Lugtenburg zegt:

  Guus hoe knip je het patroondeel van de band uit de alb boordstofjes. Ik legde het patroon er net op maar zelfs het kleinste maatje is de band breder. En hoe knip je het dan uit? Aangezien je deze boorden niet dubbel vouwt. De helft van het patroon deel?

  • wpadmin zegt:

   Hallo Annet,

   van de alb boorden hoef je ze niet te vouwen, dus kan je de helft van het patroondeel nemen. Het zou kunnen dat ik aan de onderkant nog wat heb afgeknipt.

 2. Aukje (sew cucio) zegt:

  Ha Guus, wat een heerlijk vrolijke rokjes, die zouden hier ook zeker in de smaak vallen. Wat een super leuke stoffen combi’s!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.